Consumul de alcool : sănătate sau risc ?

Când vine vorba de alcool, cât de mult este prea mult?

Un număr mare de studii a arătat că un consum moderat de alcool poate reduce riscul de boli cardiovasculare la bărbați și femei. Consumul moderat de alcool înseamnă un pahar pe zi pentru femei și unul-doua pahare pentru bărbați.

Riscurile consumului excesiv de alcool

Din păcate, unii oameni nu se pot opri doar la unul sau două pahare. Prea mult alcool poate duce la consecinte grave de sănătate. Aportul excesiv de alcool poate afecta ficatul, cauzând ciroza, o boală fatală. Consumul excesiv de alcool, de asemenea, poate crește tensiunea arterială și poate deteriora inima, dar poate duce și la apariția a mai multor tipuri de cancer, la esofag, de sân, de prostată și cancer colorectal. Riscurile pentru sănătate sunt chiar mai mari pentru cei care nu numai că bea, ci și fumează la fel de mult.

Beneficiile consumului de alcool

Cantitățile moderate de alcool ridică nivelul de lipoproteine, HDL sau colesterolul „bun”. Nivelurile de HDL mai mari sunt asociate cu o mai mare protecție împotriva bolilor de inimă. Consumul moderat de băuturi alcoolice duce la îmbunătățirea factorilor care influențează coagularea sângelui. Astfel de modificări ar tinde să împiedice formarea de cheaguri mici de sânge care pot bloca arterele în inima, gât și creier.

Într-un studiu care a inclus mai mult de 365.000 de participanți din 1977, s-a dovedit că riscul consumatorilor de băuturi alcoolice să dezvolte tulburări cognitive, boala Alzheimer sau alte forme de demență a scăzut cu 23%.Bineînteles consumat în cantități moderate.

Într-un studiu din 2009 publicat în Journal of Sexual Medicine, cercetătorii au descoperit că șansele de disfuncție erectilă au fost reduse cu 25 până la 30 la suta în rândul consumatorilor de băuturi alcoolice.

Rezultatele unui studiu olandez a arătat că adulții sănătosi care beau unul până la două pahare pe zi au o șansă mai mică de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, în comparație cu cei care nu beau deloc.

 

În concluzie consumul de băuturi alcoolice poate distruge organismul doar atunci când este consumat în cantități mari, însă dacă este respectată doza zilnică de unul-două pahare, nu numai că nu afectează organismul, dar vei fi mult mai sănătos și pe lângă asta, mult mai fericit.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site este detinut, operat si intretinut de Mihaescu Mihai , distribuitor independent al produselor CaliVita International. Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru orice continut de pe acest site si nici Reteaua Calivita International, nici vreuna din persoanele juridice implicate in orice activitate a sa nu au legatura directa cu acest site, prin urmare isi declina orice responsabilitate in acest sens. Operatorul de date este Mihaescu Mihai, care detine, administreaza si intretine site-ul si este distribuitor independent al produselor CaliVita International