Vitamina E sau „vitamina fertilității”
Această vitamină ne menține pielea frumoasă și sănătoasă. Protejează pielea împotriva razelor UV acționând din interior spre deosebire de cremele de soare care conțin și ele această vitamină, dar acționează local, din exterior.
Este liposolubilă având un rol important în metabolismul proteinelor, glucidelor și lipidelor. Este de mare ajutor după o afecţiune, după o răceală, în perioada de convalescenţă, deoarece organismul este slăbit si această vitamină contribuie la regenerarea celulelor.
Fiind un bun antioxidant, vitamina E se recomandă în tratarea a numeroase boli: scăderea imunităţii, afecţiuni cardiovasculare, Zona Zoster, hemoroizi, acneei și multe altele.
Reduce considerabil riscul apariţiei cataractei, asigură protecţia organismului împotriva dioxidului de azot, a radiaţiilor şi a fumului de ţigară.
Intervine în procesul fertilităţii, stimulând la bărbaţi formarea spermatozoizilor şi asigură o bună desfăşurare a sarcinii la femei.
Pregătește-te de iarnă cu un aport zilnic de vitamina E
Persoanele cu un nivel scăzut de vitamina E în organism tind să se imbolnăvească mai repede. Această vitamină contribuie considerabil la întărirea sistemului imunitar. Suplimentarea cu această vitamină prin alimente sau capsule naturale restabilește funția sistemului imunitar.
Alimentele care conțin o cantitate considerabilă de vitamina E sunt muștarul, măslinele, roșiile, afinele, kiwi, papaia, migdale uscate și prățite. Atenție ! Vitamia E se pierde considerabil din alimente atunci când acestea nu sunt proaspete sau sunt procesate industrial.
Pentru cine recomandăm ?
- Persoanelor care doresc să-şi menţină tinereţea
- Persoanelor după o boală sau cu un organim slăbit, pentru a ajuta la regenerarea celulelor
- Persoanelor cu arsuri, pentru a accelera procesul de refacere a pielii
- Persoanelor cu probleme de fertilitate
- Sportivilor, pentru o dezvoltare musculară adecvată şi pentru creșterea performanţelor
Deficiențe
Simptomele carenţei de vitamina E sunt în principal de natură neurologică şi includ lipsa echilibrului şi coordonării (ataxie), funcţie sexuală redusă, boli oculare. Foarte vulnerabil este sistemul nervos al copiilor şi simptomele menţionate apar foarte rapid.
Statisticile arată că peste 80-90% din populaţia planetei cu vârsta peste 2 ani nu consumă cantitatea necesară de vitamina E.
Doza zilnică recomandată de vitamina E
- 4 mg pentru nou născuți. Laptele matern fiind sărac în această vitamina bebelușilor trebuie să li se administreze vitamina E până la apariția propriei flore intestinale.
- 6 mg pentru copii între 1 și 3 ani
- 7 mg pentru copii între 4 și 10 ani
- 8 – 10 mg pentru femei
- 11 – 12 mg pentru femei care alăptează
- 10 mg pentru bărbați
Stiati ca
Ştiaţi că, în combinaţie cu omega-3, vitamina E contribuie la realizarea unei funcţii cerebrale normale, în vreme ce vitamina E protejează împotriva oxidării acizii graşii omega-3, precum EPA şi DHA, care se găsesc în uleiul de peşte?
Mod administrare
1 capsulă gelatinoasă la 3 zile sau după recomandări
Ingrediente
100 mg Vitamina E
Atentie !
Datorită uşorului efect de subţiere a sângelui pe care îl are vitamina E, persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să se adreseze medicului înainte de a începe folosirea acestui produs.