Mega B Complex conține toate vitaminele din grupa B. Datorită absorbției lente, Mega B Complex asigură o concentrație constantă și îndelungată în organism
Vitaminle B nu rămân în organism. Aceste vitamine sunt eliminate prin urină și de aceea organismul are nevoie de un aport zilnic.
Recomandăm acest produs persoanelor cu probleme ale pielii, părului sau unghiilor, persoanelor supuse unei tensiuni mentale intense, cum ar fi examenele sau un stil de viață stresant, obositor, dar și persoanelor care sunt supuse unui efort fizic pentru a reduce oboseala și senzația de epuizare fizică.
Simți că nu mai reziști stresului zilnic ? Ți se rup unghiile foarte ușor, părul se decolorează, ai mătreața, iar pielea este uscată ?
Suplimentează alimentația cu complexul de vitamine B și poți ameliora aceste simptome sau le poți elimina definitiv. Având un stil de viață stresant necesarul de vitamine crește și de aceea este recomandată suplimentarea alimentației.
Căderea părului, mătreața, fragilitatea unghiilor, deshidratarea pielii pot fi ameliorate prin aigurarea unui aport zilnic necesar de vitamine, fără a utiliza creme sau șampoane scumpe. Organismul nostru știe ce este cel mai bine pentru el și având un aport necesar acesta rezolvă singur toate aceste probleme.
Recomandari de utilzare a complexului Mega B Complex
- Persoanelor supuse unei tensiuni mentale intense, cum ar fi sesiunile de examene sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu cu termene limită foarte strânse.
- Persoanelor implicate în activităţi fizice intense, pentru a reduce oboseala şi senzaţia de epuizare fizică.
Vitamina B1 – „vitamina bunei dispoziții”
Are efecte benefice asupra sistemului nervos, digestiv, dar şi la nivelul muşchilor şi chiar al inimii. Ajută la producerea și menținerea energiei (crește pofta de mâncare), are un rol important în menținerea sănătoasă a sistemului nervos și îmbunătățește dispoziția, de aceea este numită și „vitamina bunei dispoziții”.
Această vitamină intervine în metabolismul glucidelor (principalul combustibil al creierului) astfel are rolul de a stimula starea de bine, combate oboseala, anxietatea și depresia.
Când avem nevoie de vitamina B1 ?
Atunci când sunt consumate în exces glucide rafinate precum bomboanele, dulciurile din comerț, ciocolata și multe altele. Este necesară de cele mai multe ori după un tratament cu antibiotice, dar și sugarilor a cărăr mamă prezintă carență. Consumul de cafea și alcool în exces duce la apariția carenței.
Vitamina B2 – riboflavină
Este importantă pentru sănătatea părului, a unghiilor, a ochilor și a pielii. Ajută la echilibrarea acidității și este necesară pentru vindecarea tegumentului, dar și pentru a-l menține sănătos.
Când avem nevoie de vitamina B2 ?
Semnele care ne arată că avem nevoie de această vitamina sunt scăderea rezistenței la efort, buzele crăpate, păr gras, cataractă, mâncărimi în jurul ochilor, dermatite și unghii fragile.
Vitamina B3 – niacină
Ajută la procesarea grăsimilor, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și scade valorile colesterolului.
Această vitamină se găsește semnificativ în ciuperci, piept de pui, ton, somon, piept de curcan, alune.
Când avem nevoie de vitamina B3 ?
Deficitul este asociat cu lipsa poftei de mâncare, slăbiciune, probleme digestive, dar și infecții ale pielii.
Vitamina B4 – acid folic
Ajută la asimilarea tuturor celorlalte vitamine din complexul B. Combate infecțiile mărind producția de anticorpi, reduce oboseala și slăbiciunea. Aceasta contribuie la sănătatea sistemului imunitar și este benefică în procesele digestive.
Atenție ! Cafeaua, băutrile carbogazoase, bauturile alcoolice, băuturile pe bază de cofeină, alimentele prăjite, zaharurile rafinate împiedică absorbția acestei vitamine.
Când avem nevoie de vitamina B4 ?
Semnele care ne arată că avem nevoie de această vitamină sunt stările de oboseală, slăbiciunea musculară, probleme digestive, constipație, sistem imunitar slăbit, anemia.
Vitamina B5 – „elixirul tinereții”
Reduce depresia și anxietatea, menține sănătatea sistemului nervos, reduce apariția ridurilor. Această vitamină grăbește vindecarea rănilor, este extrem de eficientă împotriva acneei, reduce oboseala, durerile articulare și inflamațiile.
Când avem nevoie de vitamina B5 ?
Simptomele care arată deficitul sunt stările de oboseală, depresia, căderea părului, durerile de cap, contracțiile musculare, senzația de amorțeală în zona picioarelor.
Vitamina B6 – piridoxină
Este un stimulent muscular, are efect benefic asupra pielii, rol important în formarea hemoglobinei și este benefică în procesul de creștere. În cazul femeilor însărcinate elimină senzația de greață.
Când avem nevoie de vitamina B6 ?
Deficitul este semnalat de căderea părului, oboseală, slăbiciune, piele uscată, anemie, pierderea în greutate.
Vitamina B7 – biotina (vitamina H)
Încetinește procesul de albire a părului și protejează pielea. Împiedică depunerea colesterolului și elimină substanțele toxice din organism. Biotina reglează glicemia și contribuie la sănătatea sistemului nervos.
Când avem nevoie de vitamina B7 ?
Fumătorii, alcoolicii și femeile gravide sunt cele mai predispuse persoane la carență. Simptomele care arată carența sunt oboseala, durerile musculare, starea de nervozitate, matreața și perderea părului.
Vitamina B8 – colina
Susține frumusețea și elasticitatea pielii, protejează unghiile, previne decolorarea și căderea părului, diminuează stresul și contribuie la sănătatea sistemului nervos.
Când avem nevoie de vitamina B8 ?
Carența este semnalată de căderea părului, amețeli, conjuctivită, dermatite, depresie.
Vitamina B9 – inozitol
Îmbunătățește fertilitatea, are un rol important în dezvoltarea sistemului osos al fătului, întărește părul și unghiile.
Când avem nevoie de vitamina B9 ?
Deficitul este semnalat de dureri de cap, oboseală, gingivită, probleme digestive, pierderi în greutate.
Vitamina B10 – vitamina H2
Are rol în metabolismul fierului, are rol de pigmentare, protejează pielea de razele ultraviolete, detoxifiant, stimulează anabolismul.
Când avem nevoie de vitamina B10 ?
Deficitul se manifestă prin depigmentarea pielii, dureri de cap, apariția eczemelor, încărunțirea, constipație, oboseală.
Vitamina B12 – „vitamina roșie”
Crește apetitul, ajută la menținerea sistemului nervos și a producției de ADN, crește performanțele fizice și psihice, previne ateroscleroza.
Când avem nevoie de vitamina B12 ?
Semnele deficienței sunt stările de oboseală, anemia, pierderea de memorie, grețuri, dereglarea ciclului menstrual, depresie, anxietate.
A se păstra la locuri ferite de lumina soarelui, deoarece conține ingrediente fotosensibile și termosensibile.
Stiati ca
Ştiaţi că persoanele care urmează un regim alimentar de tip vegan (nu consumă alimente de origine animală) pot ajunge cu uşurinţă la o deficienţă de vitamina B12 ?
Mod administrare
1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor
Ingrediente
O tabletă conține :
-
100 mg Tiamină (Vitamina B1)
- 100 mg Riboflavină (Vitamina B2)
- 100 mg Niacinamidă (Vitamina B3)
- 125 mg Acid folic (Vitamina B4)
- 100 mg Acid pantotenic (Vitamina B5)
- 100 mg Piridoxină (Vitamina B6)
- 100 mg Biotină (Vitamina B7)
- 100 mg Colină (Vitamina B8)
- 100 mg Inozitol (Vitamina B9)
- 100 mg PABA (Vitamina B10)
- 100 mg Cianocobalamină (Vitamina B12)
- Alte ingrediente : stabilizatori – celuloză microcristalină, carbonat de calciu; antiaglomeranţi – acid stearic, stearat de magneziu; agent de încărcare – croscarmeloză sodică; antiaglomerant – dioxid de siliciu; agenţi de glazurare – glazură farmaceutică, talc.
Atentie !
Consumul de vitamina B poate rezulta în colorarea urinei în galben aprins deoarece aceasta este eliminată prin urină.
Adriana Neagu –
Sunt multumita de acest produs si il recomand. Desi sunt mai scumpe sunt foarte bune produsele celor de la calivita.