Arginine Plus

, Produs pentru îmbunătățirea performanței, 100 tablete

  • Contribuie şi la menţinerea unei circulaţii sanguine sănătoase
  • Stimulează producerea hormonului de creştere şi a insulinei
  • Este o substanţă precursoare a oxidului de azot, care are un efect vasodilatator
  • Poate stimula creşterea performanţelor sexuale
Golește
SKU: FL0065 Categorie:

Arginine Plus este supliment cu multiple beneficii pentru sanatate.

L-Arginina, componeta principala a produsului Arginine Plus de la Calivita este un aminoacid care joacă un rol în funcţionarea, dezvoltarea şi regenerarea muşchilor; în plus, contribuie şi la menţinerea unei circulaţii sanguine sănătoase, stimulând astfel funcţionarea optimă a sistemului vascular. Stimulează producerea hormonului de creştere şi a insulinei şi este o substanţă precursoare a oxidului de azot, care are un efect vasodilatator.

Pentru cine recomandăm Arginine Plus de la Calivita?

  • Sportivilor şi culturiştilor, pentru că poate stimula fluxul de oxigen şi nutrienţi, creşterea şi regenerarea masei musculare.
  • Persoanelor care efectuează munci fizice grele.
  • Stimulează sinteza proteinelor şi secreţia hormonilor de creştere şi a insulinei.
  • Datorită efectului său vasodilatator, contribuie la protecţia sistemului cardiovascular.
  • Ajută la realizarea procesului de detoxifiere.
  • Poate stimula creşterea performanţelor sexuale.

Ce este L-arginina?

L-arginina este un aminoacid. Aminoacizii sunt elementele constitutive ale proteinelor și sunt grupati in 2 categorii: esențiali și neesențiali. Aminoacizii neesențiali sunt produși în organism, iar aminoacizii esențiali nu. Ca atare, acestia trebuie furnizati prin aport alimentar sau suplimente alimentare.

L-arginina este considerat un aminoacid esențial sau condițional esențial, ceea ce înseamnă că devine esențial în anumite circumstanțe și condiții, inclusiv in sarcină, boli critice și traume.

L-arginina este necesara pentru producerea de oxid nitric, o moleculă de semnalizare necesară pentru o varietate de procese și funcții corporale, inclusiv reglarea fluxului sanguin, funcția mitocondrială și comunicarea celulară.

În plus, acționează ca un precursor al altor aminoacizi, inclusiv glutamat, prolină și creatină, și este esențiala pentru sănătatea și funcționarea sistemului imunitar.

Arginina este necesară pentru dezvoltarea celulelor T, care sunt celule albe din sânge care joacă un rol central în răspunsul imun.

Deoarece L-arginina are atât de multe roluri importante în organism, o deficiență a acestui aminoacid poate perturba funcția celulară și a organelor corpului și poate duce la rezultate adverse grave pentru sănătate.

L-arginina poate fi sintetizata  în 2 moduri. Poate fi sintetizata din aminoacidul citrulină prin descompunerea proteinelor din corp sau poate fi obținuta prin aportul de proteine ​​dietetice din suplimente.

Aportul mediu zilnic de L-arginină din alimente este de aproximativ 4 grame.

Pentru referință, cercetările arată că o dietă tipic occidentală asigură între 25-30% din totalul argininei prezente în organism.

În plus, L-arginina poate fi obținută prin administrarea de suplimente.

Beneficii și utilizări ale Argininei Plus

Suplimentele de L-arginină sunt luate de multe persoane, inclusiv sportivi și cei care au anumite afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială, din mai multe motive. Ele sunt, de asemenea, utilizate în cadrul clinic pentru a trata persoanele bolnave critic sau cele cu răni.

Cercetările au arătat că L-arginina poate oferi o varietate de beneficii potențiale atunci când este utilizată ca supliment.

1.Îmbunătățirea performanței atletice

Dovezi sugerează că suplimentele de L-arginină pot îmbunătăți performanțele exercițiilor fizice prin creșterea oxidului nitric din organism, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și oxigenarea către mușchi.

De exemplu, un studiu randomizat din 2017 efectuat pe 56 de jucători de fotbal de sex masculin a constatat că tratamentul cu 2 grame de L-arginină zilnic timp de 45 de zile a crescut semnificativ performanța sportivă, comparativ cu grupul placebo.

Un alt studiu efectuat a demonstrat că cei care au băut o băutură care conținea 6 grame de L-arginină cu 1 oră înainte de exerciții fizice intense au crescut semnificativ nivelurile sanguine de oxid nitric și au putut rezista  mai mult timp in realizarea execitiilor andurante, comparativ cu un grup placebo.

2.Reglarea tensiunii arteriale

Suplimentele de L-arginină pot aduce beneficii celor cu tensiune arterială crescută .

Studiile au arătat că administrarea suplimentelor de L-arginină poate ajuta la scăderea atât a valorilor tensiunii arteriale sistolice, cât și a diastolicului.

L-arginina este necesară pentru producerea de oxid nitric, care este necesar pentru relaxarea celulelor care formează vasele de sânge, precum și pentru reglarea tensiunii arteriale.

Suplimentarea cu L-arginină prin administrare orală a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică la adulții cu tensiune arterială crescută cu până la 5,4 mm / Hg și respectiv 3,1 mm / Hg.

3.Managementul bolilor cronice

Arginina devine esențială atunci când corpul este compromis din cauza unor afecțiuni precum infecții și traume, iar arginina din corp are nevoie de o creștere semnificativă din cauza cerințelor fiziologice.

În aceste condiții, corpul nu mai poate satisface nevoile de arginine si trebuie satisfăcute prin surse externe.

Depleția (eliminare excesiva) a argininei în timpul bolilor critice sau după intervenția chirurgicală duce la efecte adverse grave, inclusiv afectarea funcției imune și a fluxului sanguin. Pentru a evita aceste complicații potențiale, suplimentele de arginină sunt utilizate frecvent în mediul clinic pentru a trata o varietate de afecțiuni.

De exemplu, arginina orală este frecvent utilizată pentru a trata infecții grave, cum ar fi enterocolita necrozantă la sugari, cazuri de sepsis, arsuri, boli cronice și răni, precum și la pacienții pre și post-chirurgicali și cu trauma.

4.Reglarea glicemiei

Cercetările arată că L-arginina poate aduce beneficii persoanelor cu diabet zaharat prin îmbunătățirea metabolismului glucozei și a sensibilității la insulin.

L-arginina este necesară pentru producerea de oxid nitric. Oxidul nitric joacă roluri importante în funcția celulară și modul în care corpul răspunde la insulină, un hormon care transferă zahărul din sânge în celule, unde este utilizat pentru energie.

Prin urmare, creșterea disponibilității oxidului nitric poate contribui la îmbunătățirea funcției celulelor care secretă insulină și poate ajuta corpul să utilizeze mai eficient zahărul din sânge.

Unele cercetări au arătat că tratamentul pe termen lung cu suplimente de L-arginină poate preveni diabetul la persoanele cu risc.

Alte beneficii potențiale

În plus față de beneficiile potențiale enumerate mai sus, unele cercetări sugerează că suplimentele de L-arginină pot fi utile atunci când sunt utilizate în următoarele moduri:

5.Tratamentul disfuncției erectile. O revizuire din 2019 a 10 studii a constatat că administrarea de suplimente de arginină în doze cuprinse între 1,5 și 5 grame pe zi a îmbunătățit semnificativ disfuncția erectilă , comparativ cu un grup placebo.

6.Îmbunătățirea fluxului sanguin. Unele dovezi sugerează că suplimentele de L-arginină pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge și fluxul .

7.Tratarea și prevenirea preeclampsiei. Studiile au demonstrat că tratamentul cu L-arginină în timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea și tratarea preeclampsiei, o afecțiune periculoasă caracterizată prin hipertensiune arterială și proteine ​​în urină.

Această listă nu este exhaustivă, iar L-arginina a fost studiată pentru efectele sale potențiale benefice asupra diferitelor afecțiuni, inclusiv obezitatea, bolile cardiace, cancerul, sindromul ovarului polichistic (SOP), infertilitatea și anxietatea.

În plus față de beneficiile și utilizările potențiale de mai sus, mulți oameni iau suplimente de L-arginină pentru o varietate de alte motive, inclusiv reducerea riscului de răceală obișnuită și pentru accelararea pierderii în greutate.

Dozare și recomandari de utilizare

Dozele de L-arginină variază foarte mult în funcție de ceea ce trebuie tratat.

De exemplu, studiile care investighează efectele L-argininei asupra tensiunii arteriale au utilizat doze de 6-30 grame pe zi timp de 2-24 săptămâni.

La cei cu disfuncție erectilă, cercetările au sugerat că suplimentarea zilnică cu 1,5-5 grame de L-arginină poate îmbunătăți semnificativ simptomele.

Atunci când este utilizată pentru tratamentul preeclampsiei, doza variază de obicei între 3-4 grame pe zi timp de până la 12 săptămâni sau până la naștere sub supravegherea medicului.

Deși dozele mai mari sunt adesea folosite în cercetare, se recomandă ca doza zilnică de L-arginină să fie menținută sub 9 grame pe zi pentru a evita potențialele efecte secundare gastro-intestinale, inclusiv greață, diaree și balonare.

La fel ca alți aminoacizi, este recomandat să luați L-arginină între mese pentru o absorbție maximă.

Supradozaj

După cum sa menționat mai sus, L-arginina este considerată în general sigură, chiar și atunci când este utilizată în doze mari.

Interacțiuni

L-arginina poate interacționa cu anumite medicamente, inclusive:

Medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale: enalapril (Vasotec), losartan (Cozaar), amlodipină (Norvasc), furosemid (Lasix) etc.

Medicamente pentru disfuncție erectilă: citrat de sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) etc.

Medicamente anticoagulante : clopidogrel (Plavix), enoxaparină (Lovenox), heparină, warfarină (Coumadin) etc.

Medicamente antidiabetice: insulină, pioglitazonă (Actos), glipizidă (Glucotrol) etc.

Medicamente care cresc fluxul de sânge: nitroglicerină (Nitro-Dur, Nitro-Bid, Nitrostat), izosorbid (Sorbitrat, Imdur, Isordil) etc.

Medicamente diuretice: amiloridă (Midamor) și triamteren (Dyrenium), spironolactonă (Aldactone) etc.

În plus, L-arginina poate interacționa cu anumite suplimente și substanțe, inclusiv:

Ierburi și suplimente cu efecte de scădere a tensiunii arteriale: coenzima Q10, gheara pisicii, ulei de pește, Lycium , urzică, teanină etc.

Ierburi și suplimente care pot reduce zahărul din sânge: schinduf, ginseng Panax, ginseng siberian, gumă guar etc.

Xilitol: interacțiunea cu acest alcool din zahăr poate determina scăderea zahărului din sânge

Depozitare L-arginine

Păstrați suplimentele de L-arginină într-o zonă răcoroasă și uscată. Evitați expunerea suplimentului la căldură sau umezeală.

Sarcina și alăptarea

L-arginina este utilizată în sarcină în anumite circumstanțe, inclusiv preeclampsie.

Suplimentarea cu L-arginină în timpul sarcinii este de obicei prescris și monitorizat de către un doctor pentru un anumit motiv, cum ar fi preeclampsia sau riscul de preeclampsie și restricția creșterii intrauterine.

Există unele dovezi că suplimentele de L-arginină pot îmbunătăți rezultatele sarcinii, precum și sănătatea fetală și maternă la femeile din zonele cu resurse scăzute.

Acest lucru se datorează faptului că în timpul sarcinii, nevoia organismului de L-arginină crește din cauza dezvoltării fetale și a creșterii placentare. Această nevoie crescută poate să nu fie satisfăcută prin dietă.

Dacă sunteți gravidă și doriți să luați L-arginină suplimentară, consultați doctoral pentru sfaturi.

Suplimentele de L-arginină nu au fost cercetate la femeile care alăptează. Din acest motiv, este important să întrebați doctorul dvs. de asistență medicală dacă administrarea suplimentelor de L-arginină este sigură și este necesară pentru nevoile dvs. individuale în timpul alăptării.

Utilizare L-Argininei de catre unele persoane

Siguranța L-argininei a fost demonstrată la multe persoane, inclusiv la femeile însărcinate și la adulții în vârstă.

Suplimentele de L-arginină sunt uneori utilizate la copii în mediul clinic și considerate sigure atunci când sunt prescrise în doze adecvate. Cu toate acestea, suplimentarea cu arginină la copii trebuie întotdeauna monitorizată de către doctor.

Nu se recomandă administrarea copilului dumneavoastră de L-arginină decât dacă este necesară din punct de vedere medical și a fost sugerată de un doctor.

Acest sfat este extrem de important de urmat, deoarece administrarea unui copil a unei doze prea mare de L-arginină poate duce la efecte secundare grave și poate fi chiar fatală.

Stiati ca

O tabletă de Arginine Plus furnizează tot atâta L-arginină cât 4,5 kg de nuci !

Producţia de arginină din organism poate scădea ca o consecinţă a anumitor circumstanţe (ex: stres, muncă fizică extenuantă etc.)?

Ingrediente

L-arginină 500 mg
Acid alfa-cetoglutaric 50 mg
Mangan (bisglicinat de mangan) 0.6 mg
Alte Ingrediente:
stabilizatori – celuloză microcristalină, carbonat de calciu; antiaglomeranţi – acid stearic, dioxid de siliciu; agent de încărcare – croscarmeloză sodică; agent de glazurare – glazură farmaceutică…………q.s.

Atentie !

Efecte secundare și precauții

În general, cercetările au arătat că L-arginina este sigură și, în general, este bine tolerată atunci când este administrată sub formă de supliment, chiar și atunci când este administrată zilnic pe perioade lungi de 1 an sau mai mult.

Cu toate acestea, poate provoca reacții adverse neplăcute, inclusiv balonare , dureri abdominale, greață și diaree, mai ales atunci când este administrat în doze mari de 9 grame sau mai mult pe zi .

Cu toate acestea, un studiu de 90 de zile pe 142 de adulți a demonstrat că o doză zilnică de până la 30 de grame a fost bine tolerată și nu a fost asociată cu efecte adverse, sugerând că chiar și dozele foarte mari de L-arginină sunt de obicei sigure, cel puțin pe termen scurt.

De exemplu, cei cu astm, ciroză hepatică, boli de rinichi, tensiune arterială scăzută și deficit de guanidinoacetat de metiltransferază – o tulburare moștenită care afectează metabolismul argininei, ar trebui să evite L-arginina din cauza potențialului de efecte adverse.

Persoanele care urmează tratamente cu medicamente precum cele pentru tensiunea arterială, diuretice sau anticoagulante trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a lua arginină.

Be the first to review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume :

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.