Ulei esential de tamaie(Frankincense Organic Essential Oil)

, 5 ml

Tămâia este antiseptic, expectorant, astringent și amplifica procesul de  vindecare. Uleiul  esențial de tamaie combate infecțiile aparatului respirator. Întărește apărarea imunitară și calmează anxietatea. Se mai foloseste in reumatologie si impotriva migrenelor.

Golește
SKU: Nu se aplică Categorie:

Uleiul esential de tamaie (Frankincense Organic Essential Oil) este extras din copacul Boswellia

Tămâia este o rășină care emană dintr-un copac din familia Burseraceae (genul Boswellia), care poate atinge trei metri. Este originar din sudul peninsulei arabe (sultanatul Oman și Yemen) și din Somalia Africa.

Doar copacul mascul este productiv și durează zece ani până să ofere rășină de cea mai bună calitate.

Beneficiile uleiului esential de tamaie

Tămâia, împreună cu smirna, a fost prescrise în medicina tradițională chineză și administrată pentru tratamentul bolilor de stagnare a sângelui și inflamații , pe lângă ameliorarea durerii și inflamatia (umflare).

Alte beneficii posibile includ:

1 | Poate lupta împotriva cancerului

Un studiu realizat de nouă medici din China a arătat că tămâia și smirna pot ajuta în tratamentul cancerului. Mai exact, acidul boswellic ar putea împiedica răspândirea celulelor canceroase.

Tămâia poate ajuta in lupta in special a cancerele:

  • Cancer mamar
  • Cancer de prostata
  • Cancerul pancreatic
  • Cancer de piele
  • Cancer de colon

Într-un alt studiu redat într-un articol din jurnalul Cancer din 2011, pacienții cu tumori cerebrale au luat 4,2 grame de tămâie sau un placebo în fiecare zi. Șaizeci la sută din grupul care a luat tămâie a avut lichid redus în creier, comparativ cu 26% dintre persoanele cărora li sa administrat placebo.

2| Îmbunătățește starea de sanatate in astm

Cercetările efectuate de opt medici au arătat că compușii găsiți în tămâie împiedică producerea de leucotriene, care provoacă constrângerea mușchilor bronșici (gâtului) la persoanele care suferă de astm.

Șaptezeci la sută dintre participanții la un studiu asupra persoanelor cu astm bronșic au spus că au experimentat îmbunătățiri ale simptomelor lor, inclusiv respirație șuierătoare și dificultăți de respirație, după ce au primit zilnic 300 de miligrame de tămâie timp de o lună și jumătate.

3| Poate reduce artrita

Prevenirea acelor leucotriene care ajută la ameliorarea simptomelor de astm joacă, de asemenea, un rol în ajutarea persoanelor cu artrită.

Artrita este o boală care provoacă inflamație și durere la nivelul articulațiilor, cum ar fi degetele, genunchii și picioarele. Compușii de leucotriene provoacă această inflamație.

Participanții la un studiu au primit 1 gram de extract de tămâie pe zi timp de opt săptămâni. Acei participanți au spus că au simțit mai puține umflături și dureri articulare decât cei cărora li sa administrat un placebo. În plus, au raportat o gamă mai bună de mișcare și au mers mai departe decât pacienții cărora li s-a administrat placebo.

4| Ajută la menținerea sănătății bucale

Acizii boswellici care provin din tămâie au proprietăți antibacteriene bune, care ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor orale (legate de gură). Acestea includ respirația urât mirositoare , durerile de dinți și cariile .

Într-un studiu, elevilor de liceu cu gingivita li sa administrat gumă care conținea 100 de miligrame de extract de tămâie sau 200 de miligrame de pudră de tămâie. Ei au mestecat guma timp de două săptămâni, iar ambele gingii au fost raportate a fi mai eficiente în reducerea semnelor de gingivite decât placebo.

5 | Poate îmbunătăți funcția stomacului

Proprietățile antiinflamatoare menționate anterior ale tămâiei ajută, de asemenea, la reducerea simptomelor bolilor la nivelul stomacului, inclusiv boala Crohn și colita ulceroasă .

Un studiu care a implicat persoane care aveau diaree cronică a dat acestor persoane fie 1.200 de miligrame de Boswellia, fie un placebo în fiecare zi. După șase săptămâni de studiu, persoanele care au folosit Boswellia și-au vindecat problema într-un ritm mai bun decât cei care au folosit placebo.

Posibile efecte adverse

Reactie alergica

Organismul reacționează la diferite substanțe chimice în moduri diferite. Ca ulei esențial, tămâia conține multe substanțe chimice care ar putea face corpul să reacționeze negativ. Un posibil efect secundar este o reacție alergică .

Semnele unei reacții alergice includ dificultăți de respirație, urticarie și mâncărimi ale pielii. Dacă aveți unul sau mai multe dintre aceste simptome imediat după ce ați intrat în contact cu uleiul esențial de tămâie, intrerupeti utilizarea.

Sensibilitatea pielii

Similar cu alergiile, persoanele care folosesc ulei esențial de tămâie pot experimenta disconfort sau sensibilitate la nivelul pielii. Acesta este, de asemenea, un mod în care corpul spune că intră în contact cu ceva care nu este de acord cu el.

Dacă aveți disconfort, durere, piele uscată, pete roșii sau mâncărimi ale pielii după ce ați utilizat ulei esențial de tămâie, intrerupeti utilizarea lui.

Stiati ca

Din țara Arabiei iese un parfum atat de minunat de suav. Este singura țară din lume care produce tămâie”, scria Herodot, care s-a înșelat pentru că faraonii l-au luat din Africa, din țara Punt (azi Sudan). De când cămilele au fost domesticite în secolul al XIII-lea î.Hr., caravanele au parcurs „calea tămâiei.

În lumea antică, a fost prima rășină aromatică oferită zeilor. Astfel, în anul 287 î.Hr., regele Siriei,  Seleucos a donat, printre alte cadouri, 360 de kilograme de tămâie, templului lui Apollo din Milet. Se mai foloseste si ca remediu in fumigatie impotriva afectiunilor respiratorii si pentru purificarea aerului ambiental.

Mod administrare

Apărare imunitară slabă
3 picături de ulei esențial de tămâie, 3 picături de ulei esențial de lavandă   diluate în 10 picături de ulei vegetal de migdale dulci / ulei de cocos/ de masline. Aplicați pe piept de două până la trei ori pe zi timp de trei săptămâni.

Depresie nervoasă
Luați 1 picătură de ulei esențial de tămâie  într-o lingură de miere, dimineața, prânzul și seara, cu cincisprezece minute înainte de masă, timp de trei luni.

Rană
Pune 1 picătură de ulei esențial de tămâie în jurul  rănii.

Raceala /gripa
Pregătiți o fumigație turnând 3 picături de ulei esențial de tămâie în apă clocotită. Respirați pentru a curăța tractul respirator.

Ingrediente

Ingredientele active sunt în principal monoterpene, sesquiterpene, alcooli, precum și oxizi și esteri.

Atentie !

Uleiul esențial de tămâie trebuie întotdeauna diluat cu ulei purtător pentru uz extern.

A nu se utiliza la: femeile însărcinate sau care alăptează, copii sub vârsta de șase ani, persoane alergice la unul dintre componente (geraniol, linalol, limonen).

Be the first to review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume :

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.