Ulei esential de lamaie-Lemon Organic Essential Oil

, 10 ml

Unele din beneficiile uleiului esential  de lămâie:

 • Reduce anxietatea și depresia;
 • Reduce durerea ;
 • Ușurează greața;
 • Omoara bacteriile ;

Un studiu mai arată că aromaterapia uleiurilor esențiale precum uleiul de lămâie ar putea îmbunătăți funcția cognitivă a persoanelor cu boala Alzheimer. Uleiul esential de lămâie este sigur pentru aromoterapie și uz local. Dar au existat unele rapoarte conform cărora uleiul de lămâie  poate face pielea mai sensibilă la lumina soarelui și  poate crește riscul de arsuri solare. Evitați expunerea directă la lumina soarelui după utilizare.

Golește
SKU: Nu se aplică Categorie:

Uleiul esențial de lămâie au fost folosit de cel puțin 1.000 de ani în medicina ayurvedică pentru a trata un spectru larg de afecțiuni de sănătate.

Uleiul de lămâie este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale de citrice datorită versatilității și proprietăților antioxidante puternice.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de lămâie au fost bine stabilite științific. Uleiul de lămâie este cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a curăța toxinele din organism și este utilizată pe scară largă pentru a stimula drenajul limfatic, reîntinerirea celulara,  energia, purifica pielea și combate bacteriile și ciupercile.

Se poate fi folosit în atât de multe scopuri, de la un agent de albire naturală a dinților până la un produs de curățat de uz casnic, odorizant de rufe, stimulator al dispoziție și calmant a greaței.

Ce este uleiul esențial de lămâie?💚

Uleiul esențial de lămâie provine din presarea la rece a cojii de lămâie, nu a fructului interior. Coaja este de fapt cea mai bogată porțiune din lămâie în nutrienți datorită fitonutrienților săi solubili în grăsimi.

Uleiul de lămâie este  popular datorită mirosului lui revigorant și proprietăților revigorante, purificatoare și de curățare. Cercetările arată că uleiul de lămâie conține antioxidanți puternici și ajută la reducerea inflamației, luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor, crește nivelul de energie și ușurează digestia.

Beneficiile uleiului esential de lamaie💚

 1. | Ameliorează greața(in mod special pentru femeile insarcinate)

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a scăpa de greață , mai ales dacă sunteți însărcinată și aveți grețuri matinale, uleiul esențial de lămâie servește ca un remediu natural și eficient.

 1. | Îmbunătățește digestia

Uleiul esențial de lămâie poate ajuta la calmarea problemelor digestive, inclusiv probleme precum gastrita și constipația.

Uleiul esențial de lămâie a redus simptomele gastritei prin reducerea eroziunii mucoasei gastrice (mucoasa stomacului) și acționând ca agent gastro-protector împotriva leziunilor stomacale.

 1. | Hrănește pielea

Uleiul esențial de lămâie aduce beneficii pielii prin reducerea acneei, hrănind pielea deteriorată și hidratând pielea. Uleiul de lămâie este capabil să reducă daunele celulare și tisulare ale pielii cauzate de radicalii liberi. Acest lucru se datorează activității antioxidante puternice a uleiului de lămâie și efectelor anti-îmbătrânire.

Uleiul esențial de lămâie este eficient și împotriva problemelor pielii cum ar fi veziculele, mușcăturile de insecte, vergilor, tăieturile, rănile, celulita, infecțiile virale ale pielii, cum ar fi răceala, rănile și negii . Acest lucru se datorează faptului că compușii antimicrobieni ai uleiului de lămâie lucrează pentru a trata afecțiunile dermatologice în mod natural.

 1. | Poate promova pierderea în greutate

Uleiul esențial de lămâie poate promova descompunerea grăsimii corporale, deoarece conține și d-limonen. D-limonenul ajută la susținerea metabolismului și la curățarea glandelor limfatice. Acest lucru poate ajuta la pierderea în greutate.

 1. | Poate funcționa ca agent antitumoral

Limonenul, o componentă majoră a uleiului esențial de lămâie, are efecte antitumorale și chimioterapeutice. Administrarea orală cu ulei de lămâie a dus la o regresie semnificativă a carcinomului mamar ( cancer de sân) fără nicio toxicitate sistemică observabilă.

 1. | Ajută la purificarea organismului

Uleiul de lamaie are un efect de purificare, curatare si protectie asupra organismului. Ajută la apărarea organismului împotriva agenților patogeni nocivi și promovează detoxifierea din sânge și ficat.

Uleiul esential de lamaie stimuleaza si drenajul limfatic. Acest lucru ajută organismul să se curețe de deșeuri și toxine.

 1. | Îmbunătățește sănătatea orală

Având în vedere că uleiul esențial de lămâie are proprietăți antibacteriene și antifungice dovedite, funcționează ca un remediu natural pentru multe afecțiuni orale, inclusiv afte bucale și respirație urât mirositoare. Poate fi folosit și pentru albirea dințiilor în mod natural și pentru a preveni cariile dentare.

Deși sucurile de citrice sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a provoca eroziunea dentară după o utilizare îndelungată datorită naturii lor acide, uleiurile esențiale nu par să provoace aceeași eroziune acidă.

 1. | Calmează tusea și stimulează drenajul limfatic

Uleiul de lămâie are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii, așa că ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea afecțiunilor respiratorii. De asemenea, servește ca unul dintre uleiurile esențiale de top pentru alergii.

Este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tuse deoarece aduce beneficii sistemului limfatic. Acest lucru vă protejează de agenții patogeni nocivi și reduce umflarea ganglionilor limfatici.

S-a demonstrat că uleiul esențial de lămâie inhibă mediatorii proinflamatori, calmând astfel inflamația și stimulând potențial drenajul limfatic.

9.| Funcționează ca agent antimicrobian

Uleiul esențial de lămâie funcționează ca un agent antimicrobian natural datorită a doi compuși dominanti găsiți în ulei, limonen și b-pinen. Acest lucru face din uleiul de lămâie un instrument puternic în curățarea și protecția alimentelor.

Uleiul de lămâie poate fi folosit pentru a vă curăța casa de agenți patogeni dăunători, cum ar fi bacterii, ciuperci și altele. Folosirea lămâii ca produs natural de curățare  menține casa fără produse convenționale care sunt fabricate cu substanțe chimice periculoase.

Cercetările arată, de asemenea, că uleiul de lămâie poate fi folosit și pentru a ne proteja sistemul alimentar.

Uleiul esențial de lămâie  opreste cu succes dezvoltarea bacteriilor precum: Listeria monocytogenes , Salmonella , Staphylococcus aureus și Escherichia coli care  cauzează boli de origine alimentară.

 

 

 

 

 

Stiati ca

Lămâia, numită științific Citrus limon , este o plantă cu flori care aparține familiei Rutaceae . Lămâile sunt cultivate în multe țări din întreaga lume, deși sunt originare din Asia și se crede că au fost aduse în Europa în jurul anului 200 d.Hr.

În America, marinarii englezi foloseau lămâi în timp ce se aflau pe mare pentru a se proteja de scorbut și de afecțiunile cauzate de infecțiile bacteriene.

Mod administrare

Cum se utilizează?

Există o listă generală de utilizări ale uleiului de lămâie, motiv pentru care cred că este unul dintre uleiurile esențiale de top pe care trebuie sa le avem în casă. Iată câteva dintre utilizari:

 1. Dezinfectant natural

Doriți să vă îndepărtați de alcool și înălbitor pentru a vă dezinfecta blaturile și pentru a vă curăța dușul mucegăit? Adăugați 40 de picături de ulei de lămâie într-o sticlă de pulverizare de 16 uncii umplută cu apă pură (și puțin oțet alb) pentru o curățare.

Acest produs natural de curățare poate fi folosit pentru a ucide toxinele și bacteriile din casa dvs., în special în locuri precum bucătărie și baie.

 1. Lemn și argint

O cârpă înmuiată cu ulei de lămâie (cu aproximativ 10 picături de ulei) vă ajută să vă înfrumusețați argintul și bijuteriile pătate. Uleiul de lamaie poate fi folosit si pentru curatarea lemnului.

 1. Detergent pentru mașina de spălat vase

Detergent pentru mașina de spălat vase pentru a menține vasele curate, fără a utiliza substanțe chimice găsite în detergenții convenționali.

 1. Albitor de dinti

Amestecă uleiul esențial de lămâie, bicarbonat de sodiu și ulei de cocos și freacă combinația pe dinți timp de 2 minute înainte de clătire.

 1. Spalare pentru fata

Uleiul esențial de lămâie poate fi folosit pe piele pentru a vă îmbunătăți tenul și pentru a vă lăsa pielea moale și suplă. Utilizați spălarea pe față, cu uleiuri de lămâie, lavandă și tămâie sau pur și simplu combinați 2-3 picături de ulei de lămâie cu bicarbonat de sodiu și miere.

 1. Promovați pierderea de grăsime

Adăugați 2 picături de ulei de lămâie într-un pahar cu apă de 2-3 ori pe zi pentru a vă susține metabolismul și pentru a promova pierderea în greutate.

 1. Îmbunătățiți-vă starea de spirit

Difuzand aproximativ 5 picături de ulei esențial de lămâie acasă sau la serviciu vă poate ajuta să vă ridicați starea de spirit și să luptați împotriva depresiei.

 1. Întăriți sistemul imunitar

Pentru a vă stimula sistemul imunitar, a ucide bacteriile și a vă susține sistemul limfatic, amestecați 2-3 picături de ulei esențial de lămâie cu o jumătate de linguriță de ulei de cocos și frecați amestecul pe gât.

 1. Alina tusea

Pentru a folosi ulei de lămâie ca remediu de casă pentru tuse , difuzați 5 picături acasă sau la serviciu, combinați 2 picături cu o jumătate de linguriță de ulei de cocos și frecați amestecul pe gât.

 1. Mucus și flegmă

Pentru a ajuta la eliminarea mucusului și a ameliora congestia, inhalați ulei de lămâie direct din sticlă sau combinați 2-3 picături cu o jumătate de linguriță de ulei de cocos și aplicați-l local pe piept și nas.

 1. Ameliorează simptomele alergiilor

Pentru a vă drena sistemul limfatic și pentru a ameliora simptomele alergiilor sezoniere , difuzați 5 picături de ulei de lămâie in acasă, adăugați 5 picături în detergentul de rufe sau amestecați 5-10 picături cu apă într-o sticlă de pulverizare și pulverizați-o pe covoare, perdele, canapele și cearșafuri.

 1. Ușurează greața

Pentru a ameliora greața și a reduce vărsăturile, inhalați ulei de lămâie direct din sticlă, difuzați 5 picături sau combinați 2-3 picături cu o jumătate de linguriță de ulei de cocos și aplicați local pe tâmple, piept și ceafă.

 1. Îmbunătățiți digestia

Pentru a ușura problemele digestive, cum ar fi gazul sau constipația, adăugați 1-2 picături de ulei esențial de lămâie de bună calitate, pură, într-un pahar cu apă rece sau apă caldă cu miere și beți-l de două ori pe zi.

 1. Promoveaza detoxifierea

Pentru a vă ajuta să vă purificați organismul, să promovați detoxifierea și să eliminați toxinele dăunătoare care pot duce la boli, adăugați 1-2 picături de ulei esențial de lămâie de calitate superioară într-un pahar cu apă și beți-l de două ori pe zi.

 

 

Ingrediente

Cercetările indică faptul că uleiul esențial de lămâie este compus din mulți compuși naturali, inclusiv:

 • terpene
 • sesquiterpene
 • aldehide
 • alcooli
 • esteri
 • steroli

Atentie !

Riscuri și efecte secundare

Uleiul esențial de lămâie poate provoca fotosensibilitate atunci când este utilizat local, așa că este important să evitați lumina directă a soarelui până la 12 ore după ce ați folosit ulei de lămâie pe piele.

Uleiul de lămâie poate provoca iritații ale pielii la unele persoane, așa că faceți un test cu un plasture pe braț sau pe picior înainte de a-l folosi local, pentru a vă asigura că nu veți avea o reacție adversă. Când utilizați ulei de lămâie pe piele, cel mai bine este să-l diluați cu un ulei purtător , cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de jojoba, în special pe zonele sensibile precum fața.

Este important să alegeți un produs de înaltă calitate de la o marcă de renume. Optează pentru un ulei care este 100% pur și certificat organic USDA.

Be the first to review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume :

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.